alla på bordet_MG_0771

Mördarfår från Värmland

De här två små lammen kan se söta ut. Vad ni inte vet ( och vad jag inte visste) är att de egentligen är mördarlamm. Livsfarliga!! Förmodligen fullkomligt galna.
I alla fall är Mimmi, min gammelget, övertygad om detta och hon var så upprörd att hon även lyckades övertyga min annars så coola get Doris och de andra fåren att det handlade om mördarlamm. De rusade runt som galningar i sin hage, studsande och bräkande. Hela gänget.
Förmodligen övertygade Mimmi dem genom att berätta sin version av ”när lammen tystnar” ?
Lammen,  Alice och Flisan, är två 4-månaders värmländska skogsfår som nyligen flyttat hit. Jag hade väl aldrig någonsin kunnat föreställa mig att de skulle leda till ett sådant drama.
Mimmi sprängde staketet och hon och Doris sprang flåsande hela vägen upp till stallet och till husse som säkerligen skulle kunna beskydda dem mot dessa förfärliga lamm. Jag var ju redan svartlistad eftersom det var mitt fel att lammen plötsligen befann sig i deras hage.
Så nu har vi något av ett dödläge. Mimmi och Doris vägrar att närma sig sin ordinarie hage så länge de läskiga lammen är där. Flisan och Alice förstår ingenting. De går runt och bäar lite försynt och försöker få kontakt med de andra fåren som ju redan övertygats av Mimmi om att de är farliga.
Funderar om vi ska ha en gemensam filmkväll och kolla på något som kan mildra den hätska stämningen något.
Förslag?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Laila....Lex Laila » Frierier, långväga gäster och pannkakor!:  ”Självklart kommer många från Halmstad..vi släpar med alla vi kan och snackar vit..”

  • Beundrare » Min hjälteman:  ”Finns inte så många som ställer upp som denne man. Håll hårt om honom”

  • Ulrika » Snart öppnar vi!!:  ”HejDenise! Vi har öppet alla veckans dagar och det är faktiskt så enkelt att vi ..”

  • Denise » Snart öppnar vi!!:  ”Hej! Har ni öppet på vardagar under juli månad och i så fall behöver man då boka..”

  • Monica L Tommelstad » Min hjälteman:  ”En sann hjälte :-) eller bara en man som älskar sin fru väldigt mkt <3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln