alla på bordet_MG_0771

Bra dag på jobbet!

Det finns dagar på jobbet som är roligare än andra. Idag var en sådan dag. 16-åriga Abdis stora, smittande leende när han till slut vågade klappa vår dalmatiner Ziva, gick direkt in i hjärtat.
Abdis kommer från Somalia och trots att han bara varit i Sverige i fem månader pratar han imponerade bra svenska och det gick inte att ta fel på hans glädje över att träffa alla djuren. Hans glädje gjorde också mig glad.
 
Det var också en mycket speciell känsla när jag får se 16-åriga Abdul stå och krama min ögonsten, vår underbara underbaraste quarterhingst Diesel. De båda står båda alldeles stilla, panna mot panna och jag hoppas Abdul kände den där känslan av lugn och kärlek som Diesel är så bra på att förmedla.
Ja, det var en bra dag på jobbet.
De här killarna kommer från en närliggande förläggning för ensamkommande flyktingbarn.
Vi hade förmånen att få lära känna det här gänget väldigt trevliga, unga, lite småblyga tonårskillar. ( Jag törs inte skriva att de fnissade, men det fnissades definitivt en hel del). Och för en stund kunde de förhoppningsvis glömma sina smärtsamma bakgrunder som fört dem hit, långt, långt hemifrån och långt, långt ifrån allt som är välbekant och hemma. För en stund kunde de förhoppningsvis bara vara och förhoppningsvis ta del av det som djuren är så bra på att förmedla – kärlek och harmoni.
 Killarna har alla olika bakgrund, men de flesta av dem kommer från större städer och har ingen speciell vana vid djur och med handen på hjärtat, även en djurvan person kan bli lite rädd när det kommer fyra skällande hundar stormande. Eller när man plötsligt står öga mot öga med en stor häst som trycker mulen mot en eller när en närgången get uppfodrande tigger godis.
Vår vardag, men för dem lite småskrämmande och ovan, men också roligt och spännande, därav säkerligen fnissandet.
De gick runt och hälsade på djuren. Våra grisar Kenneth och Sören visade sig från sin bästa sida, Mika och My, våra fina dvärggetter hälsade intresserat och lät sig glatt matas med hårt bröd.
Alla djuren tyckte det var kul med besök och efter hand killarna vande sig och började slappna av, tror jag nog de också tyckte det var en kul dag.
För mig var det definitivt det. Jag tror också Diesel var nöjd med sin dag,
Han verkar definitivt ha skaffat sig en ny kompis. Nu hoppas vi de snart kommer och hälsar på igen.
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Laila....Lex Laila » Frierier, långväga gäster och pannkakor!:  ”Självklart kommer många från Halmstad..vi släpar med alla vi kan och snackar vit..”

  • Beundrare » Min hjälteman:  ”Finns inte så många som ställer upp som denne man. Håll hårt om honom”

  • Ulrika » Snart öppnar vi!!:  ”HejDenise! Vi har öppet alla veckans dagar och det är faktiskt så enkelt att vi ..”

  • Denise » Snart öppnar vi!!:  ”Hej! Har ni öppet på vardagar under juli månad och i så fall behöver man då boka..”

  • Monica L Tommelstad » Min hjälteman:  ”En sann hjälte :-) eller bara en man som älskar sin fru väldigt mkt <3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln