alla på bordet_MG_0771

Bor i paradiset

Vi är otroligt lyckligt lottade! Vi bor i paradiset. På riktigt.
Nu när våren närmar sig är det bokstavligt talat en riktig kör av fåglar som underhåller oss på morgonen. Den är skönsång som blandas med hackspettens envisa trummande. Det är så mycket fåglar här på vår lilla plätt på jorden att de sjunger så de väcker oss om mornarna. Men det finns definitivt sämre sätt att bli väckt på så jag klagar inte.
Jag minns när vi första gången var här och tittade på gården, när den var till salu för 20 år sedan.  Vi hade några vänner som också letade efter gård och vi brukade jämföra utbudet. Vår vän hade sett annonsen om vår blivande gård. Han sa: - Nej, det där  stället åker jag inte ens ut och tittar på. Det ligger ju mitt i mellan ett industriområde och soptippen.
Och visst har han delvis rätt, men det är som en liten oas här. De stora träden runt omkring oss skyddar oss. Det är som en egen värld. Vi är aldrig störda av industriområdet, som ju i och för sig är väldigt stillsamt för att vara ett industriområde.
 
 Jag är väldigt glad att vår vän inte åkte ut och tittade utan att vi fick möjlighet att köpa gården.
Här är vårt hemma. Tror faktiskt inte det finns en bättre plats på jorden. Jag älskar att se de enorma ekarna som finns runt om vår gård. De har många, många hundra år på nacken, precis som vårt äldsta hus som är från slutet av 1700-talet. Det är spännande att tänka sig vad som hänt och skett här. Det är lite magi och spänning runt de gamla ristningarna i korsvirket och runt vår gamla örtträdgård med anor från 1800-talet. Vi har en litet loft där luffarna sov när det begav sig och vi  har en gammal, bred härlig bakugn som användes flitigt förr. Förmodligen gjordes det massor av pannkakor där, redan på den tiden..
Vi bor på landet, med allt vad det innebär, samtidigt som vi bor så centralt. Det är en speciell känsla när jag går över våra marker på morgonen. Jag möter ofta ett gäng rådjur som håller till här runt oss. Väldigt ofta ser jag hägern lyfta från vår lilla damm och flera gånger varje vecka träffar jag en tjusig, stor, vacker räv som håller till i våra krokar.
300 meter ifrån oss ligger industriområdet, 600 meter bort ligger Höganäs outletområde och bara några kilometer iväg har vi havet.
Jo, vi är lyckligt lottade för vi bor i vårt paradis.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Laila....Lex Laila » Frierier, långväga gäster och pannkakor!:  ”Självklart kommer många från Halmstad..vi släpar med alla vi kan och snackar vit..”

  • Beundrare » Min hjälteman:  ”Finns inte så många som ställer upp som denne man. Håll hårt om honom”

  • Ulrika » Snart öppnar vi!!:  ”HejDenise! Vi har öppet alla veckans dagar och det är faktiskt så enkelt att vi ..”

  • Denise » Snart öppnar vi!!:  ”Hej! Har ni öppet på vardagar under juli månad och i så fall behöver man då boka..”

  • Monica L Tommelstad » Min hjälteman:  ”En sann hjälte :-) eller bara en man som älskar sin fru väldigt mkt <3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln