alla på bordet_MG_0771

Radion på besök

 
 
 
 
Hela den här morgonen har varit upp och ned.
Djuren har varit lite förbryllade. Det är inte var dag de får en mikrofon uppstucken i mulhöjd när de ska mumsa i sig frukosthöet eller ta morgonpromenaden ut i hagen.
Men jag tycker ändå de har tagit det med gott mod. Djuren alltså.
De två reportrarna som var här från Radio Malmöhus P4, Susanne Fatah och Kalle Lind mötte nog en del oväntade utmaningar när de besökte oss här på Pannkaksladan.
För deras del hör det förmodligen knappast till vardagen att få en get i famnen samtidigt som man läser upp vädret.
Eller som Kalle Lind som för första gången fick leda en åsna och därefter hantera en sågmaskin. Eller Susanne som trotsade sin hästrädsla och faktiskt red på vår fina hingst Chic Diesel Olena. Det var första gången i sitt liv hon red. Och för att citera en känd nallebjörn – det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd. Cred till Susanne.
Vi fick också en del nya lärdomar; som att när radioreportern sitter och mumlar osammanhängande så är det oftast inte så att hen pratar med rösterna inne i sitt huvud, utan rösterna i sina hörlurar. Helt normalt alltså, dock något förvirrande för oss okunniga i början. Vi fick också lära oss att en mes inte är en fågel eller en försiktig person utan helt enkelt en radiosändningsutrustning som en radioreporter ute i fält bär med sig på ryggen i en ryggsäcksliknande konstruktion. Vi fick också lära oss att det tydligen går att sätta en mes upp och ned på sin rygg. Det innebär dock lite mindre komplikationer som att reportern ifråga plötsligen inte har kontakt med sin redaktion och inte vet om det är barnprogram eller vädret som ska sändas.
Vi fick också lära oss att när det är direktsändning ska man kanske tänka sig för innan man öppnar munnen…
Ja, ibland hoppar det konstiga saker ur munnen på undertecknad och är det direktsändning är det ju lite svårt att krångla sig ur.
Men på det hela taget var det en fantastiskt rolig morgon, med många nya upplevelser och lärdomar.
 
 
 
 
Hör avsnittet i länken nedan
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=3367
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Laila....Lex Laila » Frierier, långväga gäster och pannkakor!:  ”Självklart kommer många från Halmstad..vi släpar med alla vi kan och snackar vit..”

  • Beundrare » Min hjälteman:  ”Finns inte så många som ställer upp som denne man. Håll hårt om honom”

  • Ulrika » Snart öppnar vi!!:  ”HejDenise! Vi har öppet alla veckans dagar och det är faktiskt så enkelt att vi ..”

  • Denise » Snart öppnar vi!!:  ”Hej! Har ni öppet på vardagar under juli månad och i så fall behöver man då boka..”

  • Monica L Tommelstad » Min hjälteman:  ”En sann hjälte :-) eller bara en man som älskar sin fru väldigt mkt <3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln