alla på bordet_MG_0771

Världens finaste åsna

Mysan är världens finaste lilla åsna med ett hjärta av guld.  Kanske har ni träffat denna underbara dam när ni har varit här?

Svart med lite gråvita strån runt ögonen, mulen och några grå virvlar i pannan. Lite svankryggig men möter man hennes milda blick tänker man inte på de begynnande ålderstecknen utan ser bara snällheten.

 Jag köpte henne och hennes bästa kompis Birgitta, via en annons på nätet för drygt tre år sedan.

Visste inte att jag behövde åsnor, men när jag hittade annonsen om Birgitta och Mysan fanns det ingen återvändo.

I annonsen kunde man läsa att de var miniåsnor ( det är de inte). Enligt säljaren var Mysan 12 år och Birgitta 8 år. Birgitta var eventuellt dräktig och skulle föla i slutet av juli. I juni monterade vi upp kamerorna i boxen och började vakta Birgitta.  Det blev många sömnlösa nätter. Inget föl kom.  Vi vakade och vakade och blev alltmer hålögda. . I september började vi ge upp hoppet och trodde det bara var luft i magen, men den 21 oktober så föddes hon, vårt lilla underverk. Dior. Liten, lurvig och tuff.  Absolut värd alla vaknätter och all väntan.

Våra fina åsneflickor förgyller verkligen våra dagar på sitt eget vis. Jag kan garantera att ordspråket ”envis som en åsna” inte är påhittat.

 Men så när vår hästtandläkare kom på besök för att undersöka åsnornas tänder, skakade han bara på huvudet när han tittade Mysan i munnen.  – Hon är inte 12 år, snarare 25-30 år! Visst hade jag anat att hon kanske var äldre än 12, men jag hade aldrig trott att hon skulle vara så gammal.

Och jag fick så ont i hjärtat. Vår fina, fina Mysan. Plötsligt blev vår tid tillsammans så mycket kortare. Med lite tur har vi några år till. Hon är ändå pigg och glad och även om tänderna inte är på topp så är hon fin i hullet.

Vi ska ge henne den bästa pensionärstid hon kan tänka sig, för det är hon värd, denna rara, snälla åsnedam.

 

 
Etiketter: djur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Laila....Lex Laila » Frierier, långväga gäster och pannkakor!:  ”Självklart kommer många från Halmstad..vi släpar med alla vi kan och snackar vit..”

  • Beundrare » Min hjälteman:  ”Finns inte så många som ställer upp som denne man. Håll hårt om honom”

  • Ulrika » Snart öppnar vi!!:  ”HejDenise! Vi har öppet alla veckans dagar och det är faktiskt så enkelt att vi ..”

  • Denise » Snart öppnar vi!!:  ”Hej! Har ni öppet på vardagar under juli månad och i så fall behöver man då boka..”

  • Monica L Tommelstad » Min hjälteman:  ”En sann hjälte :-) eller bara en man som älskar sin fru väldigt mkt <3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln